Nodig voor 4 personen:
- 750 gr varkensgebraad
- mirepoix
- 4 sneden kaas
- 4 sneden gekookte ham
- 1 liter melk
- 2 ajuinen
- 200 gr blanke roux
- Peper – zout – muscaatnoot
- Gemalen kaas
- Ietsje paneermeel
- Klontje boter
Hoe:
- Braad het varkensvlees rosé met mirepoix. Gebruik de deglacage voor de saus.
- Snij het gebraad in sneetjes en verdeel de kaas en de gekookte ham in kleine lapjes.
- Kook ondertussen de uien gaar en pureer ze.
- Maak een bechamelsaus, meng er de uienpuree onder, nu heb je een Soubisesaus.
- Stel het gebraad terug samen:
- een sneetje vlees, een stukje kaas, een stukje ham.
- Soubisesaus
- een sneetje vlees, een stukje kaas, een stukje ham.
- Soubisesaus
- Werk zo heel het gebraad op.
- Besmeer het gebraad met de Soubisesaus, bestrooi met gemalen kaas en paneermeel, leg er een klontje boter op en laat gratineren in de oven.
- Serveer met vleesjus, groentekrans en kroketjes.