Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | A.C. Bordeaux Superieur |
Productieregio: | Beychac et Caillau / Gironde |
Wijnhuis: | Familie Roche |
Klimaat: | Maritiem |
Bodemtype: | Kalk, kiezel/grind |
Planten per ha | 5000 per ha |
Productie | Lutte raisonnée |
Druif: | 75% Merlot, 10% Cabernet sauvignon, 15% Cabernet franc |
Totale zuren | 3 gr/ liter |
Volume alcohol: | 12% |
Jaar: | 2016 |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Opvoeding/type: | 12 maanden eiken vat |
Onderscheidingen | Gouden medaille in Bordeaux |
Schenken tussen: | 14 à 16°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 10 jaar bewaren |
Zien: | Robijnrood |
Neus: | Rood fruit, gebrande nootjes, |
Smaak: | Krachtig, rood fruit, hout, mooie lange afdronk |
Gastronomie: | Bij rood vlees met een krachtige saus, boeuf bourguignon, warme Camembert, kwarteltjes met druiven, lamszadel, coq au vin, magret de canard |
| De wijnen komen tot stand volgens de methode ‘lutte raisonnée’, wat wil zeggen dat men pas gaat ingrijpen (bijvoorbeeld via besproeiing) wanneer het echt noodzakelijk is. Zo kan men jaar na jaar een natuurlijk en vooral eerlijk product garanderen. 14 dagen voor de oogst worden ook de onderste bladeren van de wijnstok verwijderd zodat de druif volledig blootgesteld wordt aan de zon, wat op zijn beurt dan zorgt voor een goeie rijping van de druif. |
| |
| |