Pasta Penne Rigatoni

Het woord rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, wat “getand” betekent. Rigatoni is een penne-vorm die bestaat uit langwerpige buisjes die meestal recht zijn afgesneden. Penne is de meervoudsvorm van het Italiaanse woord penna dat in het Latijn “veer” betekent. Bij penne rigatoni is de buitenkant geribbeld.

  1. Een lekkere koude zomerse pastasalade

Nodig:

  • 500 gr. rigatoni,
  • 4 el groene pesto,
  • 150 gr mayonaise,
  • 2 teentjes look gehakt,
  • 1 rode ajuin gesnipperd,
  • rucola,
  • Parmezaanse kaas blok,
  • gerookte zalm
  • 1 el bieslook,
  • 2 el geroosterde pijnboompitten,
  • peper, zeezout en limoen.

Hoe:

  • Kook de rigatoni in ruim gezouten kokend water beetgaar, laat afkoelen onder koud stromend water, laat uitlekken.
  • Meng de pesto onder de mayonaise voeg toe aan de rigatoni.
  • Meng de pasta met de rode ajuin, de look, de grof versneden rucola, en breng op smaak met peper, zeezout, limoenrasp en limoensap.
  • Breng de mengeling in een serveerschaal en werk af met kleine stukjes gerookte zalm en gehakte bieslook, bestrooi met geroosterde pijnboompitten en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
  • Rigatoni met visragout

Nodig voor 4 personen

  • 400 gr rigatoni
  • 600 gr.
  • Visfilet in blokjes gesneden (zalm, victoriabaars, zeewolf, …)
  • Viskruiden van Arijs
  • 2 dl room
  • 2 dl visfumet van Arijs
  • Scheutje witte wijn
  • 1 teentje look en 1 ajuin gesnipperd
  • Limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gehakte peterselie en /of bieslook
  • Peper en zeezout
  • Parmezaanse kaas

Hoe:

  • Kook de penne beetgaar in water met zout en een druppel olijfolie.
  • Stoof de look en de ajuin in olijfolie, blus met witte wijn voeg visfumet toe en laat inkoken, voeg room en kruiding toe, laat inkoken, voeg de visblokjes toe, laat even sudderen, voeg de rigatoni toe breng op smaak, werk af met gehakte groene kruiden en vers geraspte Parmezaanse kaas.
  • Rigatoni met paprika en tomaten

Nodig voor 4 personen

  • 400 gr rigatoni
  • 600 gr. Visfilet in blokjes gesneden (zalm, victoriabaars, zeewolf, …)
  • Viskruiden van Arijs
  • 2 dl visfumet van Arijs
  • 1 blik gepelde tomaten (1 liter) mix de tomaten en het sap
  • Provencaalse kruiden
  • 2 tl zacht paprikapoeder
  • 1 teentje look en 1 ajuin gesnipperd
  • 2 stengels witte selder versneden in blokjes
  • Limoensap
  • 1 el olijfolie
  • Toefje waterkers gehakt
  • Peper en zeezout
  • Parmezaanse kaas

Hoe:

  • Kook de rigatoni beetgaar in water met zout en een druppel olijfolie.
  • Stoof de look, de witte selder en de ajuin in olijfolie, voeg paprikapoeder toe en laat even drogen, blus met visfumet, voeg de mix van tomaten uit blik en kruiding toe, laat inkoken, voeg de visblokjes toe, laat even sudderen, voeg de rigatoni en de grof gehakte waterkers toe, breng op smaak, werk af vers geraspte Parmezaanse kaas.
Paulschoice_logo